Om korpset (korpsene)

Nybergsund Jente og Guttekorps

Østby Musikklag

Musikkglede i sørøstre Trysil

Nybergsund jente og guttekorps ble stiftet den 4. april 1954 og er nå inne i sin sekstiende sesong med å spre musikk og glede i nærmiljøet. Dessverre sliter og vi med rekruttering og har derfor de siste årene hatt et nært samarbeid med Østby Musikklag, noe som gjør at vi tilsammen fremstår som et stort korps som hører hjemme både på Østby og i Sundet.

 

Østby Musikklag er betraktelig eldre og startet opp i Østby grenda så tidlig som i april 1897. Musikklaget har gjennom mer enn 115 år spredd glede og fengende musikk i Østby. I dag er korpsene omtrent like store og utfyller hverandre godt. Ja, vi ser vel egentlig hele det sørøstre Trysil som vårt naturlige hjemmeområde.

 

Nybergsund Jente og Guttekorps har i dag ca. 20 medlemmer jevnt fordelt i alle aldersgrupper og mange instrumenter. Sammen med Østby Musikklag danner korpsene et flott blåse orkester med stor variasjon i det musikalske uttrykket. Korpsene har til sammen omtrent 40 medlemmer, med en fin sammensetning som gir et flott lydbilde.

 

Likevel så er det alltid plass til flere medlemmer og vi oppfordrer alle som kunne tenke seg å spille i korps å ta kontakt. Det er inspirerende å spille sammen med andre og et godt fellesskap og miljø gjør gleden over å være med i korps og musikkbevegelsen en opplevelse som varer livet ut.

 

Vi trenger alltid nye aspiranter og den 15. april hadde deler av korpset en rekrutteringskonsert på Østre Trysil Montessoriskole for elever som hører hjemme i nærmiljøet. Et mobilopptak fra konserten finner du på:

 

http://www.youtube.com/watch?v=_npYw242q8c